Falusi turizmus

Dunafalva

Rang: község
Terület: 5789 hektár
Lakosság: 1003 fő
Lakások száma: 581
Telefonkörzet: 69
Irányítószám: 6513

Páratlan lehetőségeket rejt az idegenforgalom egyik legjövedelmezőbb ága, a természetbarát, azaz az ökoturizmus fejlesztése szempontjából Dunafalva. Festői zöld környezet, csend, horgászmekka, a Duna-Dráva Nemzeti Park, a Duna jobb partján hosszan elnyúló homokpad, a vele szembe lévő magas part látványa, számos avar, római és középkori emlék. Mindez csak néhány azon értékek közül, melyek még felfedezésre várnak.

A vendégszerető dunafalviak már hozzászoktak a kirándulókhoz és azok igényeihez, hiszen a falu határában több tucat, magántulajdonban lévő üdülő van. Nyaranta a Zöldpart-kempinget és strandot százával látogatják hazai és külföldi vendégek. Sokan a túlparti Baranyából (Dunaszekcsőről) jönnek át komppal, még többen saját motorcsónakkal vagy hajóval, esetleg bérelt kenuval, autóval Bajáról. , mert a befektetés gyorsan megtérül. Rengeteg pihenni vágyó ember hajlandó leutazni ide Hollandiából, Nagy-Britanniából és Németországból, hogy megízlelje a helyi magyaros ételkülönlegességeket, a finom borokat, lovagoljon, vízisízzen, gyönyörködjön a tájvédelmi körzet állat- és növényvilágában.

Aszfaltúton két irányból érhető el a falu: a töltésen Szeremle és Nagybaracska felől. Büszkék a falubeliek a civil szervezeteikre.

Forrás:bacsportal.hu