browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Katica kézműves tábor

Még a régebbi „Katica Vendégházában” készült archív képek.

Minden év nyarán 2-3 héten keresztül „Katica Kézműves Tábort” tartottunk:

A tábor ideje alatt a magyar népi kultúrába vezetjük vissza tanulóinkat, megélve a század eleji falusi emberek életét. Minden munkadarab amit készítünk kötődik valami módon a régiek életéhez. Igyekezünk úgy élni a falu életét, akárcsak egy hétre is, ahogy ott élnek-éltek, erre a hétre szakítunk a „városi” életünkkel. A gyerekek körében különösen nagy sikere van a technikai eszközök mellőzésével is élvezhető hétköznapoknak, a délutáni daltanulásnak, a csendes pihenő és az esti lefekvéskor bevezetett hosszú meséknek.

A gyerekeknek a  sok manuális tevékenység által nem csak kézügyességük, de esztétikai érzékük is fejlődik. Az alkotó tevékenység mellett, az aktív pihenésre, kirándulásra, strandolásra, közösségi játékokra is van lehetőségük minden nap.

A tábor a nyári szabadidő hasznos eltöltéséhez biztosít lehetőséget.

A tanulók miden itt készült munkadarabot hazavihetnek, szüleik nagy megelégedettségére sok-sok pozitív élménnyel gazdagodva térhetnek haza.

2013. évi képek

2012. évi képek

 

2011. évi képek

  • Strand

 

2010. évi képek

  • Dunafalva